Blogg

Att börja i förskolan

Dagis förskola

Förskolestart – vad behöver du?

För dig som har ett barn som snart ska börja i förskolan har vi på nilou.se skrivit ihop ett förslag på en shoppinglista på sådant som är bra att köpa in och det är allt från ryggsäckar, leksaker, gosedjur till solhattar, regnkläder och babyfiltar. Vi vet hur nervöst det kan vara och att det är mycket att tänka på, därför vill vi ge dig lite hjälp på traven.

Shoppinglista till förskola

 • Namnlappar (som kan användas till att märka nästan allt nedan förutom blöjorna såklart. En märkpenna kan också fungera om man skippar föräldrarnas telefonnummer)
 • Barnkudde med örngott (Det kan vara lättare att somna i en ny miljö med en likadan kudde som den som används hemma, och köp gärna några extra likadana örngott så blir det enklare att komma ihåg att ta hem och tvätta dem). 
 • Babyfilt (på en del dagis tillhandahåller förskolan filtar, på andra har nästan alla barn egna filtar. Kolla hur det brukar gå till på ditt). Filtarna från Vinter Bloom är både fina och bekväma.
 • Inneskor för små barn (om ditt dagis har kalla golv eller om ditt barn är känsligt mot kyla). Inneskor av fårskinn från En Fant är varma och gosiga.
 • Blöjor 
 • Solkräm 
 • Solhatt till barn exempelvis denna fina hatt från Mumin med ankare på. 
 • Klädbyte. Ju yngre barn desto fler extrakläder kan behövas: strumpor, underkläder, body, tröjor, byxor etcetera.
 • Dagisnappar (Med självhäftande namnlappar på, om du vill vara en riktig dagishjälte)
 • Regnkläder till barn. För de minsta brukar det funka bäst med overaller, för de större kan separata jackor och byxor vara bättre. 
 • Kläder för mitt-emellan-väder :-). På hösten och våren kan det vara för kallt med regnkläder men för varmt med vinterkläder. Samtidigt brukar barnen ofta vistas ute när de är på förskolan, därför är det väldigt viktigt att det inte blir för nerkylt. Antingen kan du gardera dig genom att köpa in värmande ställ som barnet kan använda under regnkläderna eller så kan du köpa in ytterkläder av soft-shell-material eller nylon. Dessa brukar skydda mot väta, vind och kyla samtidigt som de är varmare än vanliga regnkläder. Exempel på värmande ställ är ullkläderna från Mikk-Line och från samma märke kan du köpa in soft-shell-kläder.
 • Litet kramdjur eller annan personlig leksak. (Det kan kännas skönt för barnet med en alldeles egen leksak om man är ledsen i en främmande miljö.)
 • Egen väska eller ryggsäck (de riktigt små barnen behöver kanske inte en egen väska att frakta saker i, men den kan vara ett bra ställe att förvara lite extra små personliga grejer i som till exempel näsdukar, en smaskig klämmis, ännu en omgång extrakläder, en sagobok och dylikt för mor/farföräldrar när de hämtar sitt barnbarn.)

TIPS TILL FÖRSKOLAN

Ebbe Fleecejacka Mondo, rosa

549 kr 199 kr
-66%
En Fant regnkläder gul
66%
Stäng

En Fant regnkläder, gul

499 kr 169 kr

Geggamoja fleecemössa fjäril

199 kr 69 kr

En Fant Triton gummistövlar, gul

310 kr 99 kr

Celavi Regnkläder, rosa

429 kr 149 kr

Mikk-line Långkalsonger av ull, grå

279 kr 89 kr

Ebbe Jacka Devi

999 kr 349 kr

Ebbe Fleeceoverall Mags, rosa

549 kr 199 kr

Mikk-line regnkläder, olivgrön

399 kr 119 kr

Mikk-line korta gummistövlar, rosa

299 kr 89 kr

Fixoni mössa, rosa

119 kr 39 kr

Related Posts

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *